Activiteiten voor op een boot

In Nederland zijn vele mooie plekken om te varen. Een boot huren is een leuke tijdvermaak en het is geschikt voor jong en oud. Rondvaren met een gegarandeerd prachtig uitzicht, wat wil je nog meer? Rondvaren is op zich al leuk, maar soms wil je ook graag wat doen. Uren stilzitten is niet voor iedere persoon weggelegd en dan begrijpen wij geheel. In dit artikel behandelen wij een aantal leuke activiteiten voor op de boot. Zo kunnen jullie je uren vermaken op het water. Benieuwd? Lees dan maar snel verder.

Plaatsen bezoeken

Wanneer je het water op gaat en een boot huren, komt er altijd een moment dat je de boot weer gaat aanleggen. Dit kan je doen op vele mooie plekken in Nederland. Bezoek bijvoorbeeld een mooi dorp of ga de stad in. Je kan er heerlijk rondlopen en er zijn vele gezellige terrasjes waar je terecht kan voor een hapje en drankje. Ook ontdek je op deze manier nieuwe plekken en het is een leuke herinnering op zich. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een vouwfiets mee te nemen. Hierdoor kan je gemakkelijk de fiets pakken en meer van de plaats zien in een kortere tijd. Natuurlijk ben je niet altijd dicht in de buurt van een mooie stad of dorp. Is dat het geval? Dan kan je ervoor kiezen om een mooie natuurwandeling te maken. Vraag bijvoorbeeld aan een inwoner om tips & omgeving. Kortom, er valt genoeg te doen en te ontdekken.

Zwemmen

Zijn jullie bij de boot verhuur langs geweest en ondertussen al aan het varen? Dan is er één ding zeker, er is water om je heen. En wat is er nou heerlijker dan het nemen van een verfrissende duik bij warm weer? Veel boten zijn in het bezit van een zwem trap, waar je gemakkelijk het water mee in kan. Wanneer dit niet het geval is, kan je er één kopen in de winkels in de buurt. Wij raden je wel uit om op te letten en rekening te houden met andere boten die rondvaren. Zo is het bijvoorbeeld ook verboden om bij sluizen en bruggen te zwemmen.

Borrel

Af en toe even ontspannen kan ook heerlijk zijn. We hoeven tenslotte niet altijd in beweging te zijn, nietwaar? Achterover liggen met een heerlijke drankje en een bijpassend hapje. Het water is de ideale omgeving om tot rust te komen. Aan het uitzicht zal het in ieder geval niet liggen. Je hebt ook een handig boot tafeltje, waar je gemakkelijk je spullen op kwijt kan tijdens de borrel. Nodig wat vrienden en familie uit en wij kunnen jou beloven dat het gegarandeerd gezellig gaat worden.

Lezen

De stilte en geruis van de zee, dit is de ideale setting om te lezen. Nu kan je eindelijk in rust beginnen aan je favoriete boek. Zet er een muziekje bij op en geniet stiekem ook een beetje van het uitzicht. Wat een geluksmoment is dat! Je kan er ook voor kiezen om een audioboek aan te zetten. Dit boek wordt voorgelezen en daarom kan dit ook handig zijn voor de kapitein. Kortom, je kan op deze manier ongestoord genieten en ontspannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *